Onsdag – alkohol och barn

Idag mös vi i sängen länge. Alltså mammaledighet känns som en lång helg ibland, haha. Känns nästan som att jag ”skolkar” när jag ligger länge i sängen. Hur som helst lekte vi lite hemma innan vi tog en promenad och en fika med Vicki.

När vi kom hem från den kalla promenaden tände vi en brasa. Elliot kan sitta riktigt långa stunder och kolla på elden. Tydligen väldigt fascinerande.

När Robin kom hem åkte vi och storhandlade. Vi kände sen att vi behövde en liten date night hela familjen så vi gick till Tolv och åt mat och drack vin. Vi måste bli bättre på lite mer vardagslyx. Det är så lätt att vardagen snurrar på och man bara gör saker på helgen.

Det var gott med ett glas rödvin en onsdag.  På tal om det, alkohol och barn, så hamnade jag i en diskussion med en mamma i veckan som absolut inte tyckte att alkohol och barn går ihop. Hon och hennes man dricker aldrig alkohol i barnens närvaro och kommer aldrig göra. Inte ens ett halvt glas. Vi däremot kan absolut ta ett glas vin då och då när vi har Elliot med oss. Självklart skulle vi aldrig bli berusade i hans närvaro och även för minsta lilla alkohol så får han sova i sin egen säng. Jag själv tycker det är helt okej med ett glas här och där men jag skulle aldrig bli full eller det minsta berusad framför mitt barn. Däremot kan jag ta ett glas för att jag tycker det är gott och jag vet vart min gräns går. Självklart får alla göra som dom vill och jag tycker allt är okej så länge man som förälder inte blir berusad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s