Elliot 3 veckor – första utvecklingsfasen

Igår blev Elliot 3 veckor. Han har sen födseln varit en väldigt nöjd bebis och varit väldigt med från början. Bara när han var några dagar gammal börjde han fokusera blicken länge på saker. Favoriten är mig, Robin och lampor. 

Däremot är han inget fan av att sova. Han sover totalt ca 6h per natt och sen sover han bara en gång på dagen. Då i max 2h. Men oftast bara 1h. Läser överallt att ett spädbarn sover minst 16h per dygn. Måste fråga på BVC imorgon om 7-8h är normalt. 

De senaste dagarna har han dock vänt nöjdheten helt och istället blivit väldigt skrikig. Laddade ner appen Wonder Weeks och den visar att han är i sin första utvecklingsfas, så det förklarar saken. Han är bara nöjd vid tutten just nu eller på sin 1h sovstund på dagen, och man kan inte lägga ifrån honom en sekund. Det gör att jag är väldigt låst. Han kan bara sova på mig också, så fort jag lägger ifrån honom så vaknar han. Så jag hinner inte mycket på dagarna :).

Han har vaknat var 45e minut på natten de senaste tre dagarna och min nacke är helt paj av att amma konstant. Ibland vill jag bara ge upp och ge ersättning så Robin kan hjälpa till men jag kämpar på. Det blir ju tydligen bättre med tiden. 

Denna period ska vara över till nästa vecka, hoppas det stämmer. 

Han är ju dock förbannat söt. Även om man vill slita av sig håret ibland räcker det med att kolla på honom så smälter hjärtat. Älskade bubbe 💙.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s