Egna proteinbars

Min syster bjöd på jättegoda proteinbars så jag fick receptet och gjorde egna. Min bak- och matlagningsstrategi är att ha i lite extra av det som är gott. Så jag hade i lite extra kokosflingor, kokosnötsolja och banan. Blev mjukare och saftigare då också.

20140127-191326.jpg
2st bananer
1dl jordnötssmör
0.5dl stevia strö
0.75dl hela mandlar
2.5dl havregryn
2msk kokosflingor
3 skopor proteinpulver (jag tog banan/choklad)
2msk kokosolja

Sätt ugnen på 175C. Mosa banan, i med jordnötssmör och stevia. Blanda resten av ingridienserna separat och häll sedan ner och blanda det med smeten. Klä en form i bakplåtspapper och bre ut smeten. In i ugnen ca 10min. Låt svalna och skär redan upp i bars.
Försvara sedan i kylkåp. Jag klädde in dom i folie. Mhh nu blev jag sugen på en. Ska tjuväta en liten hörnbit innan jag börjar med middagen. Ska göra fisksoppa med saffran. Hoppas det blir gott, ska nämligen improvisera lite :).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s