GMAT

Nu har jag och Dennis preparerat oss för våra GMAT studier. Kul att han också ska ta testet! GMAT står för Graduate Management Admission Test och är ett datorbaserat prov i matematik och engelska för att kunna mäta en students förutsättningar att lyckas akademiskt inom forskarutbildningar, MBA’s etc., inom businessrelaterade områden. De största business schools världen runt har detta som ett antagningkrav. Tror Handelshögskolan i Stockholm är den enda som har det i Sverige, annars är det ett krav för Harvard, Columbia etc. Det är alltså ett test man gör på graduate nivå, inte som undergrad. Minns att jag fick massor av frågor om detta test förut, om man behöver göra det för att plugga på Berkeley. Svaret är alltså nej.

Kan skriva mer om detta senare då det är en  väsentlig del av antagningsprosessen vid graduate programs (master’s, MBA’s etc.) i bland annat U.S.A. Mer information finns på mba.com och ett tips är att joina GMATclub.com.

Den här boken är införskaffad och ska vara den bästa.

2 reaktioner på ”GMAT

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s