Mitt personliga brev

Jag har suttit i kväll och skrivit ihop ett CV, ska bara skriva personliga brev nu till ett par företag jag är intresserad av att jobba på. Det jag allra helst vill arbeta som är analytiker, helst riskanalytker men det krävs ju oftast en hel del erfarenhet för det, men jag testar. Angående det här personliga brevet då…Känns det inte som ”den som ljuger bäst”-tävligen typ? Jag skrev därför ett brev rakt från hjärtat och om jag var en arbetsgivare skulle jag minsann anställa denne på direkten! Skulle ni? Haha, alltså på riktigt så skulle jag det. Humor och något som verkligen sticker ut!

Hej jag är en matematisk tjej på 22 höstar. Jag är skitsnygg, med hollywoodsvall och riktigt fashionabel klädstil. På så sätt kan jag med bravur representera erat företag då jag oftast fångar alla med storm. Jag har under åren samlat på mig riktigt bra egenskaper och erhåller såledesa inga negativa. Det ger mig ett övertag bland andra sökande. Som person är jag glad, trevlig, ambitiös och social. Jag är riktigt kärleksfull, omtänksam och nytänkande, vilket kommer leda till att er arbetsmiljö kommer bli den bästa mest kreativa och poduktiva ni någonsin kommer att uppleva. Jag bidrar med en stämning som gör att varje anställd kommer komma med ett leende på läpparna till jobbet varje dag. Utan mig kommer ni gå miste om en ”once in a lifetime chance” som kommer att förändra ert företag till något ni aldrig trodde var möjligt. Utöver dessa egenskaper besitter jag (eller ja, snart) en kadidatexamen i nationalekonomi och statistik från Stockholms Universitet. Jag har alltid haft lätt för siffror och älskat varje statistik- och matematikföreläsning. Nu är det dags för er att anställa mig så att jag får omsätta mina teoretiska kunskaper i praktiken. Då jag är väldigt lättlärd kan ni jämföra mig med någon som har 2-3 års arbetslivserfarenhet. Min förhoppning är att börja som riskanalytiker och få vara en del av eran expansiva och beundransvärda utveckling……..
…..I framtiden ser jag mig inom en ledarroll då jag gillar och är bra på att leda, struktuera och organiserna. Jag har också en förmåga att hantera problem både temporärt och långsiktigt. Vilket jag anser vara en viktig egenskap i utvecklingen av ett företag.
Tillägas bör även att jag talar engelska flytande i både tal och skrift, dels för att mitt kandidatprogram till största del utförts på engelska och dels för att jag bott och pluggat i New York. Studierna skedde på Berkeley College där jag pluggade Business Administation and Management med inrikting företagsekonomi.
Hör av er så bokar vi in ett möte!
Med vänlig hälsning
Mikaela Rydén

Jaja, jag skrev ett seriöst också 🙂

7 reaktioner på ”Mitt personliga brev

  1. Det var ett brev som man kommer ihåg i alla fall. Tycker du skall skicka iväg det brevet också för att se vilket som ger mest effekt. Lycka till ! PS. Jag tycker du borde plugga istället för jobba.
    Lägg till ett N i texten
    ”(eller ja, snart) en kadidatexamen”

  2. haha, gillar speciellt ”Då jag är väldigt lättlärd kan ni jämföra mig med någon som har 2-3 års arbetslivserfarenhet.”. Good luck 🙂

  3. Skitgrymt! Som arbetsgivare hade iaf jag blivit sjukt nyfiken och tagit in dig på intervju och då sett att du var jäkligt klipsk också! 🙂 Lycka till!

    1. Hade jag också blivit. Bara hoppas att det finns några arbetsgivare som tar det med en nypa salt och kan läsa mellan raderna 🙂 Tack, tack. Vi får se om någon napar, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s