What to do?

Dagen började med ett besök hos tant doktor för Caesar. Haha, vet inte hur många gånger vi har varit där nu. Men nu är det är bara för att se till att allt läker som det ska. Förhoppningsvis kan vi ta bort gipset redan om tre veckor.

Annars börjar jag nu, drygt en vecka efter nyår, bli riktigt uttråkad av att inte ha tusen saker att göra. Mina två alternativ är att antigen hoppa på Statisk III så jag då får en dubbel bachelor, eller ska jag söka ett heltidsjobb? Eller…ska jag göra båda två? Hjälp mig med mitt liv! Vet inte hur jag ska gå vidare med det. Tack på förhand.

Helst av allt skulle jag bara vilja åka hem till New York och inte göra nånting alls. Bara göra nånting nice. Bara vara ledig, ledig, ledig. Eller jobba på NYSE som analytiker…men nehe man får icke jobba på F1 visum. Booooooring.

5 reaktioner på ”What to do?

 1. Hej!

  Har du tips på var jag kan hitta rum/studio att hyra i centrala new york för ca 2 mån eller någon som hyr ut? (ca mars-april) Vill helst försöka fixa boende från sthlm innan jag åker. Och vet du ungefär hur mkt man bör vara beredd att ge i månaden för att bo centralt i säkert område? 🙂

  1. Hej!
   Bäst är nog att kolla på svenska kyrkan i New York’s bostadsforum (googla så kommer du dit!) eller på craigslist. Craigslist är verkligen en stor djungel, men har man tur kan man hitta något. Förstår att du vill hitta något innan du åker, men det är alltid lite svårare. Men som sagt, svenska kyrkans bostadsforum brukar vara bra och seriös!

   Hur mycket du bör vara beredd att betala beror helt på vart du vill bo. Det mesta på Manhattan (nedanför typ 95:e gatan är oftast ”säkra” områden) Upper east side och West Village/Soho/Chealse + allt i midtown brukar väl vara dyrast så där får du nog räkna med ca $1500 för ett rum eller $2000 för en sudio. Lower east side, east village, upper west side och financial district brukar vara lite billigare så där kan du nog få ett rum runt $1000 eller en studio för runt $1600. Du kan ju också ha tur och hitta något billigare. Oftast brukar man behöva betala en månadshyra i depositionsavgift också. Men vet inte riktigt hur folk brukar göra när det endast gäller två månader.

   Lycka til! 🙂

 2. Hur går det med planerna på master i NY? Planerar själv att ta en master i usa när jag är klar med min bachelor om ett par år, därför är jag lite extra intresserad av dina planer, hur man går tillväga osv 🙂

  1. Har så himla mycket annat att göra just nu, så jag har inte börjat. Men det blir att börja plugga til Gmat och skriva antagningsbrev och uppsatsen inom en snart framtid. Hoppas bara att jag hinner få mitt examensbevis innan sista ansökningsdag, nämligen lite risk för att jag inte hinner få det. Annars får jag satasa på att söka till VT13.

   Det beror lite på vilket universitet man söker, men de flesta vill i alla fall ha 2-3 rekommendations brev från lärare/arbetsgivare, en/två uppsatser inom ett ämne du blir tilldelad, resultat från Gmat och TOEFL test. Sedan är det ju det vanliga när man söker universitet i USA, Visum, bevis på att du kan finansiera dina studier etc. Flesta universiteten brukar ha en lista i punktform på allt du behöver skicka med 🙂

   Lycka till!

   1. Ok! Förstår att det är supermycket att fixa, hade från början tänkt ta undergrad i usa, men gav upp redan efter jag gjort SAT eftersom bara ansökningsprocessen i sig var så jäkla invecklad haha… ansökning till master eller grad verkar ju inte mindre komplicerat heller… men allt går om man vill:) Lycka till, det kommer säkert gå bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s