Lyxfällan

Skulle egentligen hem till Viri och klä julgran, äta pepparkakor och dricka glögg. Men jag stannade hemma istället. Ångrar mig lite nu, kände för stunden att det var bäst att stanna hemma och köra sinus wash så jag blir frisk någon gång. Får väl skylla mig själv då jag var ute två gånger i helgen också. Drack endast vatten i går dock.

I stället har jag lagat tacosmiddag till mig själv och betat av fem avsnitt av Lyxfällan. Mitt favoritprogram! Förundrats över hur dumma människor är. Gemensamt mönster hos de flesta programdeltagarna är att de tagit lån för att lösa andra lån, det blir i sin tur en ond spiral. Men vad tänker man med? När man inte kan betala av ett lån och så tar man ett lån för att betala det. Vidre finner jag det intressant att det, i  de flesta fall, är kvinnan i hushållet som sköter ekonomin medan mannen inte har en blekaste aning om hur den ekonomiska situationen ser ut, denne i sin tur bara spenderar och spenderar. Läste en intressant undersökning i en bok för ett tag sedan, där de gjort undersökningar i u-länder som visar att kvinnor spenderar mer på nödvändigheter till hushållet till skillnad från männen som oftast spenderar den största delen av pengarna på sig själva. Denna undersökning var statstisk signifikant i alla undersökningsländer. Mucho interesting om jag får säga det själv.

En reaktion på ”Lyxfällan

  1. Hej! Vad kul att jag hittade en NY blogg!! Jag saknar NY så efetr att ha varit där första gången i höstas… Kan du inte brätta lite mer vad du gör där, bor, hur länge du ska stanna mm? Ha det fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s