Att handla mat

I dag har jag bara vilat hela långa dagen. Tog en promenad till Trader Joes och handlade mat. Gick som vanligt ej bra och kom hem med fyra varor; sallad, mozarella, fetaost och tomter. Suck. Ger seriöst upp med att äta hemma. En bidragande orsak till denna fattiga matinhandling kan i och försig vara min feber. Trodde jag skulle svimma ett par gånger där.
Förstår inte varför jag har så svårt för att handla mat, beror väl på att jag inte orkar spendera tid på att laga den, har liksom bättre saker för mig, så jag letar efter lättlagade alternativ. För det andra vill jag vara relativt nyttig så jag äter inte halvfabrikat och saker med konstiga ämnen i. Och det är väl där problemet ligger, speciellt här i USA. Det är ju nästintill omöjligt att hitta! En annan sak som är konstig är att standardmjölken i USA innehåller 11.4g kolhydrater per 100g medan den svenska standardmjölken innehåller 5g kolhydrater per 100g. Notera att dessa produkter har samma fetthalt. Jag förstår inte vad dom proppar i sakerna här? Eller är det kossorna det är fel på i detta land? Man får även gräva i hyllorna för att hitta full-fat products. Jag äter inte lightprodukter, men det är vädligt trendigt i denna stat med allt som heter ”no fat”, ”light” och ”low-fat”. Från och med nu, som så många gånger förr, ger jag upp detta matinhandlande.

Nu ska jag ta min NyQuil shot och sätta på en film. Jag måste bli frisk!

Ps. Måste även kommenta på hur dumma människor är. Folk tror att dom är mer hälsosamma här när de beställer en ”NO-FAT-SKINNY-VANILLA-SOYLATTE” på Starbucks. Man bara hoho!?!? Den där vaniljsirapen är ju bara rent socker lilla vän och sojamjölken ska vi inte tala om. Även när dom beställer en ”FAT-FREE-BLUEBERRY-MUFFIN”, ja den kanske är fettfri, men hur mycket socker innehåller den inte då!?

Nu är kostrådgivaren Mikaela på G här, haha! Godnatt!

En reaktion på ”Att handla mat

  1. haha, jag tycker det är såå kul att lyssna på 🙂 man slutar aldrig förundras! jag har inget emot lightprodukter, men jag tycker man ska vara allmänt uppmärksam så att fettet inte är utbytt till socker, då är det ju bättre att äta en produkt med mer fett och utan socker liksom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s