Back to school

I går efter frisören (blev förövrigt riktigt nöjd!) åkte jag direkt till registreringen. Det blir Intermediate Development Economics och The Swedish Model för mig. Sedan har jag ju kandidatuppsatsen samtidigt. Skönt med sista slutspurten, sen är man klar! Blev en liten fikapaus med Elina också, vi diskuterade idéer inför uppsatsen. Troligtvis ska vi skriva den tillsammans. Vore skönt att skriva med någon, men samtidigt vill man skriva om något man verkligen är intresserad av, så trixet är ju att hitta ett ämne/fråga båda vill fördjupa sig i. Men det hittar vi nog! Jag är lite inne på det intermediate development economics kursen handlar om, dvs att förstå fattigdom och hur man ur ett nationalekonomiskt perspektiv kan minska detta i alla dess former. Framställa modeller för detta och sådant trevligt. T ex tycker jag det är väldigt intressant att Afrika, världens näst största kontinent också är världens fattigaste och endast bidrar med 3% av världens totala BNP. Och skulle Afrika försvinna, skulle det inte påverka resten av världen på något vis. Eftersom de i princip inte tillför något alls. Jaja, nu babblar jag på här.

Lite besviken är jag som inte börjar skolan förräns 5 september, och inget exam schedule har vi fått. Behöver boka min biljett back to New York ASAP. Det är ju till och med rea på flyg nu!


Kommer snart!

Ps. Börjar få ont i halsen. Snälla skona mig från sjukdom.
Tack på förhand

Vänliga Hälsningar

Mikaela Rydén

4 reaktioner på ”Back to school

  1. Haha ja ingen annan tycker typ de är kul.Jag tycker de är roligare än grönan. Synd att vi inte har något bra här annars kunde vi tagit en tur dit 😉

      1. Okej, skönt att ha kompisar att bo hos iallafall. Vi har en på ingång, men annars ska vi leta när vi kommer dit i mitten av september. Skolan börjar inte förren 26 ändå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s