HELLO

Hello! I dag började jag med konditionsträning på gymmet. Sedan åkte jag in till Söder och lunchade med Jessica. Vi traskade runt lite och tog oss även en fika.

Nu ska jag rappa på lite, ska in till Söder igen och ta en drink med Anal-i!


På G till gymmet imorse. Älskar att man alltid ser ut som en dvärg i min systers mobilkamera, men jag lovar, jag är hela 170cm lång.

3 reaktioner på ”HELLO

 1. Jag har lite frågor jag hoppas du kan hjälpa mig med! Jag ska plugga på Berkely i höst och letar nu lägenhet. Hur fick du din? vad hade du i hyra? Fick du betala denna ”extravgiften”/”feen” till mäklaren? vad låg den på? förlåt för alla frågor, men jag känner mig såå vilsen!

 2. En tjej frågade nästan exakt samma fråga för ett par dagar sedan, så jag kopierar mitt svar till henne:

  Åh, vad roligt! I början bodde jag på ett residence på UES (http://www.92y.org/Uptown/92YResidence-Student-Intern-Housing.aspx) det var ett helt OK förstaboende, då jag kände mig lite osäker på att hitta boende från Sverige. Jag trivdes helt OK där, men det var lite jobbigt att dela kök och badrum med andra. Berkeley rekommenderade dem så det kändes seriöst.

  Efter nån månad flyttade jag till East Village. Hittade lägenheten via en agency som heter Hasa Realty. Det finns massor av agencys överallt, har för mig att du sa att du varit i NYC mycket så du har säkert sett att det oftast hänger skytar på lägenhetsbyggnader med information om uthyrning. Det var så jag gjorde! Finns så himla många agencys så det är är lätt att hitta en. Bara gå runt i ett område du/ni gillar så kommer ni se skyltar på hus. Jag hittade jättemånga i East Village i alla fall. Detta sätt är nog det säkraste och mest seriösa, man brukar få betala en liten avgift men det är det värt.

  Ett annat alternativ är att kolla på craigslist, mycket oseriöst där men några seriösa finns det ju såklart också.

  Om ni vill bo lite utanför NYC, brooklyn tex. som Williamsburg/bedford (bara 1stop från Manhattan), så har jag några kompiar som hyr från dessa -> http://www.broadwayintlrealty.com/index.html dom är seriösa! Och det är ju oftast mycket billigare att bo där jämför med City.

  Lycka till!

  Och angående priserna, så betalade jag $1600 för boendet på residencet, och mitt andra boende låg på runt $1300 (hyran var $1100 men sen blev det lite extra för el, internet etc.)

  1. Förlåt gömde svara på mäklar feen, på The hirsch residence behövde dom en månadshyra i deposit, den kunde jag använda som sista månadshyran. så med andra ord kräver dom en hyra i förtid. Genom mäklarfirman behövde jag lämna en månadshyra i deposit, som jag fick tillbaka när jag flyttade ut, sen tror jag att jag betalade en liten avgift på typ $150 för servicen, som dom la till på första hyran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s