New York I Love You

Om exakt tre veckor åker jag till Sverige, kan ju inte precis påstå att jag är så taggad inför det…misstförstå mig rätt det ska bli så JÄÄÄKLA kul att träffa min familj (Caesar inkluderad) och mina vänner igen, saknar dom så sjukt mycket! Men annars…Åh, jag vill inte. Måste stanna tre månader. Kommer vara riktigt hektiska, jag måste lästa 2 (kanske 3) kurser samtidigt som jag skriver min kandidatuppsats (förmodligen själv, som egentligen ska skrivas av två = dubbelt arbete), samtidigt måste jag åka tillbaka hit till New York. Borde jobba och tjäna lite pengar på det också. Måste även skriva uppsatser till de skolor jag vill läsa min master’s degree på.

Varför kan jag inte vara som de flesta andra. Kan skriva ett helt inlägg om vad som är fel på mig. Några exempel:

1. Jag tror att jag är rik. Måste flyga första klass annars får de va. Skulle kunnat åka direktflyg för en fjärdedel av priset, men neeej jag kan mellanlanda på Island, bara jag får åka första klass.

2. Jag hatar köttbullar, korv, nudlar, pasta etc. Gillar bara oxfilé med pappas hemmagjorda klyftpotatis och bearnaisesås, färsk lax (hatar frysta varor) gillar bara riktig fetaost, riktig olivolja…varför kan jag inte gillar typ korv och makaroner? Skulle fan vara rik då.

3. Tycker inte att studenten var något speciellt. Alla tycker det var den bästa dagen i deras liv. Jag minns inte ens vilket datum jag tog studenten, vet att det var 2008 nån gång i juni? Åkte inte ens flak för jag ville inte stå där och trängas och få ölstänk på mig. Jag förstår inte vad som är så speciellt med den dagen? Gymnasiet är ju inte obligatoriskt och man är ju inte precis het på arbetsmarknaden efter? Gymnasiet är inte lika krävande som universitetstudier. Fattar att man typ firar om man tar examen från bachelor eller master’s. Den dagen jag tar min graduate från mitt master’s programme, ja då kommer jag nog vara jäkligt glad!

4. Jag gillar inte svensk sommar. Två veckor är väl OK. Tycker den är ganska seg och tråkig, ej tillräckligt varm. Alla typ ”åhh svensk sommar är den BÄSTA”. Jag bara jahapp…kan ju du tycka. (Sommaren är väl bästa årstiden i Sverige, men jag föredrar hellre att vara runt medelhavet eller i amerikat)

5. Varför måste jag bo i New York? Kan jag typ inte nöja med med London eller nåt, och tycka att det är en fet stad. Varför ska jag bo i den dyraste staden av dom alla? Längst bor från min familj och mina vänner i Sverige.

Det var bara några exempel.

2 reaktioner på ”New York I Love You

 1. HA HA HA HA!!! Mailade med dig för ett tag sedan men sveper fortfarande in här då och då.

  Kan inte mer än att säga att jag är EXAKT likadan. Skrämmande lika på alla punkter. Åker alltid tåg i första klass exempelvis för jag vill inte trängas med alla andra och tvingas slåss om platserna. Är galet kräsen med mat att min mamma eller jag får köra iväg för att hämta ut restaurang mat istället för orka laga mat eller ät något annat. Svenska sommaren kan jag väl gilla men man tröttnar så fort. Studenten håller jag med om så in i norden. Är ibland så förbannad att alla säger att det var deras bästa händelse i livet. Jag som verkligen kämpade i skolan och med betygen brydde mig inte så mycket medans andra som inte ens hade betygen stod och skrek sig hesa på flaket. Det är väl att dem måste kompensera det på något sätt .. Tycker svensk student examen är löjlig. Borde avskaffas tills dess att man har en universitets utbildning för det är den som RÄKNAS och som man kämpar sig till. Alla tar ju studenten och man blir ingenting. Känner igen mig i det där att man inte kan nöja sig heller- allting ska vara si och så och inte så. Det bästa helt enkelt!!! Men det är ödmjukt att du tänker på att alla inte är sådana och att det kanske är fel. Men man ska ju göra och vara den man vill så länge man inte är dum. Håller med i allt – så du är inte ensam!!!

  Lycka till med allting hemma i Swe. Kommer nog bli svettigt men du klarar det! Kommer gå BRA!

  Kram Karin (väldigt långt inlägg ooooops!)

  1. Haha åhhhh vad skönt att jag inte är ensam! Låter som att vi är exakt likadana. Du har en poäng, sedan att man även kan ta studenten utan fullständiga betyg är ju jättekonstigt? Det är ju många som går ut gymnasiet utan betyg i vissa kurser…

   Jaa tack 🙂 man får väl kämpa på, det är ju alltid lättare när man vet att något gott väntar på en när allt är över.
   Minns att vi mailade förut:) Hoppas allt är bra med dig!
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s